BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, May 28, 2009

Mat Zain Claims Defamation Plot ahead of Anwar Case

KUALA LUMPUR, May 28 — Datuk Mat Zain Ibrahim, the police officer who investigated Datuk Seri Anwar Ibrahim’s black-eye assault in 1998, today claimed a high-level plot using a bankruptcy notice to destroy his credibility ahead of several cases including the opposition leader’s sodomy case in July.

State news agency Bernama yesterday reported that Mat Zain was declared a bankrupt on April 21 for failing to settle a RM250,000 loan and was served with the notice on May 26. The news was carried by several Malaysian publications including The Malaysian Insider which subscribes to the Bernama service.

“I say with certainty that there are very powerful hidden hands that wanted it so. Their reasons are to destroy my credibility and/or to paralyze my capabilities and preventing me from giving evidence against Attorney-General Tan Sri Abdul Gani Patail and IGP Tan Sri Musa Hassan for fabricating evidence in the “black-eye” case of 1998 involving Datuk Seri Anwar Ibrahim,” said Mat Zain in a statement.

Mat Zain, who went on optional retirement in 2001 as the KL CID chief, said he believed the bankruptcy notice is related to his appeal to the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) advisory board to clear his name after the anti-graft agency cleared only Gani and Musa from charges of fabrication lodged by Anwar.

“I have reasons to believe that the prosecution team anticipated that Anwar will certainly raise at certain point of his trial the issue of fabrication of evidence in the black-eye case. My evidence would be vital at this stage. Their only option is to destroy my credibility.

“Though this publication may cause some inconvenience to me and my family, but I take it as a blessing and that it will only enhance my resolve to disclose the whole truth of the “black-eye” episode.

“Believe me, that this is not the only case the duo had their fingers in. There are others which are as sensational. The truth shall prevail,” Mat Zain said.

He claimed that he investigated the black-eye incident without fear or favour and had his statement recorded five times by the precursor to MACC, the Anti-Corruption Agency (ACA) when Anwar lodged a report on July 1, 2008 that Gani, Musa, Mat Zain and Dr Abdul Rahman Yusof had falsified a medical report on the assault case.

But MACC chief commissioner Datuk Seri Ahmad Said Hamdan announced on March 3 that a three-member independent panel led by the Solicitor-General had scrutinised the investigation papers and cleared Gani and Musa of criminal wrongdoing, prompting Mat Zain to later appeal the findings.

“However, I am justified to state that the Prime Minister was never told the true and entire facts of this issue. Should the truth be told, I believe the PM would have taken the appropriate actions,” Mat Zain said.

He disclosed that he has instructed his lawyers to look into the bankruptcy matter as he had never received any notice of a hearing related to a suit by businessman Yap Thoong Choan, 72, of Damansara Heights, filed on Aug 10, 2004, against Mat Zain at the Bandar Baru Bangi Sessions Court claiming the remaining RM250,000 of a loan which was not settled.

He said in his statement of claim that Mat Zain, 60, had taken a RM500,000 loan via an agreement signed by both parties on Feb 22, 2002, and it was agreed that the loan was to be settled on or before Aug 21, 2002.

Yap said that so far, Mat Zain had settled RM250,000 of the amount. A letter of demand for the remaining RM250,000, dated July 14, 2004, was sent to Mat Zain but he failed to pay up. The Shah Alam High Court on April 21 this year issued a bankruptcy notice on Mat Zain ordering him to pay the RM250,000 with interest and costs, bringing the total to RM288,824.92 .


REview

Nampaknya begitulah. Apabila jatuh bankrap, atau manfaat sendiri dicantas, maka manusia sibuk menjadi penentang dan membakar suatu kebangkitan. Kita dapat lihat daripada filem2 hebat seperti Braveheart, Fighter In The Wind dan sebagainya, dimana mereka ini pada mulanya adalah manusia yang tidak pedulikan orang lain, kerana manfaat dan kesenangan hidup mereka tidak dinganggu.Apabila dibunuh isterinya, maka William Wallace bangkit membawa arus perlawanan. Di Malaysia, Anwar Ibrahim adalah antara contoh2nya. Terkini,apabila Mat Zain diisytiharkan bankrup, barulah keluar cerita komplot kerajaan terhadap kes 'biru mata hitamku' anwar yang lepas. Kenapa semasa menjadi inspektor yang menyiasat, tidak dikeluarkan terus kenyataan ini? Kenapa baru sekarang? Dan Anwar Ibrahim, kenapa semasa di dalam umno, sudah nampak buruknya, terus sahaja dedahkan semua sekali. Kenapa tunggu dipenjara, di ISA baru nak gelombangkan kebangkitan?

Jelas, ramai pejuang, berjuang atas paksi yang salah. Berjuang kerana 'manfaat' diganggu. Sampai bila harus kita jadi mereka yang akan berjuang HANYA bilamana manfaat kita diganggu? Sekarang ini, kes ah long, palestin, lembah swat, kita tuding2kan jari dengan berkata 'engkau bodoh, engkau salah, engkau tak pakai akal'. Tapi bila ancamannya datang kepada kita, wah! kitalah yang paling marah. Kitalah yang menjadi wira seperti william wallace.

Apakah penentangan ini, dibangkitkan atas dasar manfaat, yang sebelumnya kita tak peduli hal orang, diredhai Allah?

Sesungguhnya kebangkitan, pembongkaran makar dan segala perilaku akan diredhai apabila ianya berpaksikan kesedaran kita kepada Allah, dan dalam rangka menegakkan risalah Allah sebagai risalah ul-haq.

Tidak ada perlawanan, kebangkitan dan pertentangan yang lebih mulia, selain perjuangan dan kebangkitan yang berpaksikan Islam, dipandu dengan thariqah Nabi junjungan kita, Muhammad SAW.




Terkejut dengan Ah Long : Lepas itu?

Alangkah terkejutnya apabila membaca utusan hari ini bahawa pemipin kita terkejut! apabila melihat cara pelayanan ah long kepada mereka yang meminjam dengan ah long. Dan.....dia sekadar terkejut!

Lalu dinasihatkan supaya janganlah terjebak dengan ah long. Umat dinasihatkan supaya jangan terjebak? Secara teorinya, bagaimana nak menyelesaikan masalah secara total? Baikkan end product yang setiap kali hasilnya rosak, atau buang terus sumbernya?

Saya teringat ada seorang kawan yang ultra nasionalis pro melayu yang pernah keluar kenyataan 'sanggup mati untuk bangsa melayu'. Apabila terjadi kes ah long 2 tahun lepas, si ultra nasionalis melayu yang sangat sayangkan bangsanya hingga sanggup mati kerana bangsanya berkata 'yang melayu ni pun bodoh. orang tak paksa kau pinjam ah long, kau yang carik penyakit'. Bangsa melayu yang dicintai teramat sangat itulah yang 'dibodohkan'. Saya kira sebagai ultra nasionalis melayu, dia sepatutnya berkata 'kerajaan patut hapuskan ah long, riba dan birokrasi bagi mudahkan peniaga kecil melayu meminjam, dan bukannya biarkan ah log berleluasa'. Namun, se-ultra nasionalis- mana pun dia, di'bodohkan' pulak melayu. Kesiannnn.

Inilah dia, my brothers and sisters, sesayang manapun seseorang kepada kita, walhasil dari manfaat dan ikatan yang tidak benar, sayangnya akan terzahir jadi kebencian apabila tiada manfaat, malah menyusahkan seseorang. Mustahillah pemimpin negara berkata 'wahai orang melayu yang bodoh, kau pegi pinjam ah long buat ape?' Kerana dia pemimpin parti asabiyah melayu. Takkanlah nak cakap 'bodoh' pada melayunya dengan terang. Dalam samar2, 'ambilkan peristiwa ini sebagai iktibar' je la.

Mereka senang lenang berkereta mewah, tidak mempedulikan nasib ummat di bawah. Berapa banyak kes peniaga kecil yang terpaksa menyelamatkan perniagaan mereka pada kadar segera dengan meminjam dari ah long, kerana birokrasi perbankan ribawi terlalu mencekik(dah memang sifat kapitalis bangsat begitu!). Saya ada seorang adik angkat, keluarganya berniaga kedai makan, namun disebabkan dengki 'melayu yang sayang melayu', disihirkan kedai adik angkat saya. Perniagaan mereka jatuh seteruk2nya. Nak pinjam adik beradik 'yang sayang sangat melayu' pun tak diberi pinjam, akhirnya meminjam ah long.Bunganya usah cerita. nak pinjam bank, birokrasi, nak itu dan ini. Last2 yang terdesak terpaksa mencatur antara hidup dan mati itulah, yang dipersalahkan. Pernyataan seperti 'tu lah kau, bodoh. Siapa suruh pinjam ah long? kan dah kene'. Pernyataan biasa dari mereka yang pro-situasi dan bukannya pro-pilihan.

Dimana pemerintah yang akan menyelamatkan ummatnya, mencintai ummatnya seperti cintanya bapa kepada seorang anak?

Dimana kecintaan akidah Islamiyah yang sepatutnya dizahirkan oleh semua bangsa tak kira melayu, cina, india, asalkan namanya Muslim?

Sungguh, kelirunya umat hari ini.......adakah tidak ada jalan keluar?

"selanjutnya akan kembali khilafah atas minhaj kenabian" HR Ahmad & Baihaqi

Hentikan Komunisma : bagaimana dengan SEKULARISMA dan KAPITALISMA?

Hairan rasanya apabila rais yatim dan menteri-menteri serta pemimpin sendiri, begitu sibuk mengajak umat membenci komunisma.Mereka terasa amat tergugat dengan cadangan untuk membawa Chin Peng kembali ke tanah air. Mereka terkesan dengan wujudnya PSM dan pengembang dakyah2 komunis yang tak sampai berapa kerat.

Agenda mempolemikkan komunisma ini dilihat sebagai 'undang-undang polemik berita' yang harus dilaksanakan - mengalih pandangan masyarakat dari suatu pandangan ke pandangan yang lain.

Semestinya hampir sebulan kita disibukkan dengan isu Perak. Hatta orang yang tidak tahu menahu apapun akan bercakap tentang isu negeri Perak. Isu dihangatkan lagi dengan beberapa karakter kartun yang dikuasai 'Walt Disney(Sistem Kapitalis : Demokrasi+Sekularisma)' , sekejap memuji keputusan hakim, bergembira, hadiah untuk hari ibu, sengih sampai ke telinga, dan kemudian, esoknya, terpaksa pulak mengosongkan pejabat, muka sedih, dan akhirnya 'demokrasi mati'.

Dilihat bahawa isu ini panas dan akan terus memanaskan, maka teori 'undang-undang polemik berita' datang meyelamatkan pemerintah dengan mengalih pandangan rakyat kepada komunis. Kita diajak untuk dengan sesungguh2nya membenci komunis.

Realitinya my brothers and sisters, komunis dah lama mati! Sebagai ideologi yang tidak manusiawi, yang menolak keberadaan Allah sebagai Khaliq serta teori ekonomi yang memberatkan pemerintah yang memegang kekuasaan, selayaknya ia jatuh tanpa ada upaya untuk dibangunkan lagi, melainkan dalam angan-angan orang yang optimis dengan idea sosialis ini. Lalu mereka paparkan gambar chin peng dan rakan2nya. Chin Peng pun tak lama dah nak mati. Takut sangat dengan si komunis tua?

Faktanya : Tersenarai banyak ideologi ciptaan manusia. Yang paling dominan adalah komunis/sosialis dan kapitalisma. Kita disibukkan untuk membendung,membenci ideologi yang keberadaannya telah dinafikan. Bagaimana pula dengan ideologi kufur yang satu lagi - kapitalisma? Bukankah komunisma ini adalah 'sahabat pelengkap' kapitalisma? Disebabkan jahatnya abang komunis, mengganggu sana sini, datanglah adik kapitalis, sebagai sahabatnya dikala kala kesepian. Kita menolak abangnya, kenapa tidak adiknya?

Keduanya bukan dari wahyu, dan hanya aturan Allahlah yang mampu mengatur manusia, sampai bila2. Dan semestinya aturan ini akan berlangsung dalam masa terdekat apabila semua umat Islam sedunia disatukan dibawah panji LAILAHAILLALLAH MUHAMMADARRASULULLAH.

Alangkah gembiranya umat apabila esok hari tajuk berita yang terpampang adalah : TOLAK SEKULARISMA, GULUNG KAPITALISMA.

Masanya pasti akan datang... "akan kembali khilafah atas minhaj kenabian" HR Ahmad & Baihaqi

Eonomi Dijangka Mengecut VERSUS Ekonomi Dijangka Pulih

Saban hari tak sudah2 kita disajikan dengan masalah yang diakibatkan oleh tangan-tangan manusia di dalam dada2 akhbar. Semalam kita dikejutkan dengan pernyataan "Ekonomi Mengecut" yang saya kira pernyataan itu datang dari orang yang cukup arif tentang sistem ekonomi kapitalis dan ribawinya. Jika anda perhatikan dalam utusan bertarikh 28/5, jelas pada gambar tokoh tersebut, terpampang kerisauan.

Namun, hari ini kita dikejutkan dengan ekonomi dijangka pulih! Baru semalam dijangka mengecut, hari ini dijangka pulih? Dan pada mukasurat2 yang lain, sibuklah mereka mencadangkan model itu dan model ini dan bermacam2 model sekali.

Lantas, sejahtera atau tidaknya ekonomi diukur pula dengan tajuk "kekayaan orang kaya Malaysia susut 22%". Orang kaya yang dah sedia kaya yang dirisaukan?

Jelas, para pemimpin merisaukan sesuatu yang tidak ada penghujungnya. Telah berulang-ulang kali di cadangkan oleh pengkaji dasar ekonomi yang kita memerlukan suatu ekonomi alternatif yang bukannya ciptaan manusia, tetapi aturan alternatif yang akan dapat menyelesaikan secara total, permasalahan yang sekejap naik sekejap turun ini, yakni sistem ekonomi Islam. Sombongnya manusia untuk menerima aturan Allah ini,menjadikan mereka seperti orang gila yang dirasuk syaitan apabila cuba mempertahankan sistem ekonomi buatan akal manusia yang berpaksikan riba, yang ternyata sungguh jijik dan hina.

Dalam kekalutan, mereka berjaya untuk tidak meresahkan masyarakat dengan slogan 'model ekonomi baru' yang pi mai pi mai, dok tang tu la jugak - kapitalisma!

Tidakkah mereka yang sudah pun pandai, yang dikelilingi cerdik pandai, tidak nampak pada aturan Allah yang setiap hari mereka bacakan di tv2, masjid2? Kekadang terasa hairan.

Atau mungkin berfikir seumpama Ah Chong, Mutu, Bush, Obama dengan merasakan aturan Allah yang Maha Mencipta,Maha Esa ini tidak layak untuk mengatur manusia?

Namun ingatlah wahai pembina model2 baru, sekuat mana kita cuba untuk memadamkan cahaya Allah, ianya tidak akan berhasil. Allah sebaik-baik pematah tipu daya.

Kapitalisma bakal menyertai sahabatnya Komunisma, ke lembah yang jijik dan hina....

Monday, May 25, 2009

Secularism in Taqarrub Ilallah. Why seclude other elements of Islam?


DUSA MARREB, Somalia — From men of peace, the Sufi clerics suddenly became men of war.

Michael Kamber for The New York Times

Members of a Sufi militia in Dusa Merrab, Somalia, have taken up arms to fight against the Shabab, one of the most fearsome extremist Muslim groups in Africa.

Their shrines were being destroyed. Their imams were being murdered. Their tolerant beliefs were under withering attack.

So the moderate Sufi scholars recently did what so many other men have chosen to do in anarchic Somalia: they picked up guns and entered the killing business, in this case to fight back against the Shabab, one of the most fearsome extremist Muslim groups in Africa.

“Clan wars, political wars, we were always careful to stay out of those,” said Sheik Omar Mohamed Farah, a Sufi leader. “But this time, it was religious.”

In the past few months, a new axis of conflict has opened up in Somalia, an essentially governmentless nation ripped apart by rival clans since 1991. Now, in a definitive shift, fighters from different clans are forming alliances and battling one another along religious lines, with deeply devout men on both sides charging into firefights with checkered head scarves, assault rifles and dusty Korans.

It is an Islamist versus Islamist war, and the Sufi scholars are part of a broader moderate Islamist movement that Western nations are counting on to repel Somalia’s increasingly powerful extremists. Whether Somalia becomes a terrorist incubator and a genuine regional threat — which is already beginning to happen, with hundreds of heavily armed foreign jihadists flocking here to fight for the Shabab — or whether this country finally steadies itself and ends the years of hunger, misery and bloodshed may hinge on who wins these battles in the next few months.

“We’re on terra incognito,” said Rashid Abdi, an analyst at the International Crisis Group, a nonprofit group that tries to prevent deadly conflicts. “Before, everything was clan. Now we are beginning to see the contours of an ideological, sectarian war in Somalia for the first time, and that scares me.”

For two years, Islamist insurgents waged a fierce war against Somalia’s transitional government and the thousands of Ethiopian troops protecting it. In January, the insurgents seemed to get what they wanted: the Ethiopians pulled out; an unpopular president walked away; and moderate Islamists took the helm of the internationally recognized transitional government of Somalia, raising hopes for peace.

But since then, the verdict on the moderates has been mixed. In the past two weeks, the Shabab have routed government forces in Mogadishu, the capital. The tiny bit of the city the government controls is shrinking, block by block, and Ethiopian troops have once again crossed the border and are standing by. As many as 150 people have been killed, and the relentless mortar fire has spawned streams of shellshocked civilians trudging into the arid countryside, where they face the worst drought in a decade.

If Mogadishu falls, Somalia will be dragged deeper into the violent morass that the United Nations, the United States and other Western countries have tried hard to stanch, and the country will fragment even further into warring factions, with radical Islamists probably on top.

But out here, on the wind-whipped plains of Somalia’s central region, it is a different story. The moderates are holding their own, and the newly minted Sufi militia is about the only local group to go toe-to-toe with the Shabab and win.

The several-hundred-square-mile patch of central Somalia that the Sufis control is not nearly as strategic as Mogadishu. But the Sufis have achieved what the transitional government has not: grass-roots support, which explains how they were able to move so quickly from a bunch of men who had never squeezed a trigger before — a rarity in Somalia — into a cohesive fighting force backed by local clans.

Many Somalis say that the Sufi version of Islam, which stresses tolerance, mysticism and a personal relationship with God, is more congruent with their traditions than the Wahhabi Islam espoused by the Shabab, which calls for strict separation of the sexes and harsh punishments like amputations and stonings.

“We see the Sufis as part of us,” said Elmi Hersi Arab, an elder in the battered central Somalia town of Dusa Marreb. “They grew up here.”

The Sufis also tapped into an anti-Shabab backlash. The Shabab, who recruit from all clans, and, according to American officials, are linked to Al Qaeda, controlled Dusa Marreb for the better part of last year. Residents described that period as a reign of terror, with the Shabab assassinating more than a dozen village elders and even beheading two women selling tea.

“We respected the Shabab for helping drive out the Ethiopians,” said one woman in Dusa Marreb who asked not to be identified for safety reasons. “But when the Ethiopians left and the Shabab kept the war going, that to us didn’t make sense.”

Wazir’s review

It seems that nowadays Muslims have the tendency to kill amongst themselves without mercy And all fights derived from clouded reasons and ideas. From the news taken from International Herald Tribune, seems that Somalia have never been in peace from fights and tribal wars. As written from the author, now it turns out to be religious wars between 2 groups of Islamist movement that are the Shabab and the Sufis.

The Shabab are labeled as pro Al-Qaeda and supposedly if they are, of course their ideas with Al-Qaeda are the same : Building an Islamic State through Jihad. As the Sufis movement, we know that most of the Sufis sect, focus non other than dzikir and uzlah(pulling oneself out from the society and politics). Looks like the focus of sufi sects in Somalia have made them widely known worldwide as ‘moderate’ kind of muslims, and this perception not only accepted to sufi sects only in Somalia, but worldwide. As US always ‘love’ Syeikh Hisyam Kabbani for his ‘moderate’ approach in portraying Islam to the west and the one that help to warn the US government by accusing Al-Qaeda for the 9/11 attacks (which clearly proven that they didn’t).

Clearly, these war by means religious, is a war of wasting blood amongst Muslims. Of course Shabab, had their own reasons of being anarchic, and their actions are wrong in Islam. Islam forbids Muslims to attack and slaughter among themselves since they’re tied upon the one and only kalimah of LAILAHAILLALLAH MUHAMMADARRASULULLAH and it is haram for them to execute others by their views, blasphemic or deviated from the fundamental teachings of Islam. And it is wrong for them to create chaos in Somalia as most of the people there, if they are either secular, democratic, Sufis or whatever you wanna call it, are Muslims. The only war, sacred for the Muslims and worth fighting for is Jihad, and Jihad only applied to Harbi ( non-Muslims that clearly being anti-muslims) like Israel, US and its allies. Waging war against other Muslims or sectarians is forbidden, until proven that others are really strayed from the teaching of Islam like Ahmadiyah teachings in Indonesia. Even proven, Shabab, does not have the authority to execute others by their own hands, unless judiciary proceedings be held by the courts of Daulah. So as we can see, though some may see them as fighters, their methods are totally against Islam.

As for the Sufis, their uprising is based on the wrong platform. “Clan wars, political wars, we were always careful to stay out of those,” said Sheik Omar Mohamed Farah, a Sufi leader. “But this time, it was religious.” Clearly stated that somehow they’re secluding themselves from taking part of any political activities. And I believe, this happens around the world. The sufi syeikhs has never brought themselves to public bringing political ideas in Islam, rather than endless taqarrub ilallah, whih for them are non other than dzikir and munajat. Never in any political platform rise a sufi syeikh bringing up political ideas of uniting the muslims around the world in 1 state, that encompassing from Africa, Middle East and South East Asia. Never in any platform, a sufi syeikh, bringing up the matters and the urgency to uphold syariah as the only code of law, ways and solutions to life.

Most of the Muslim groups, fighters or political figures preaching only to 1 side of Islam, or trying to uphold Islam, neglecting the balance between fikrah and thariqah. They preach Islam, but against hudud. They want to uphold a state, but through force and bloodied wars. They stresses dzikir, but denying Islamic state and Muslim unity. Alas, we see the total confusion amongst them.

Why seclude the elements of Islam?

It is obvious that our Qudwatun Hasanah, Rasulullah SAW have shown us his methods and thariqah. It was crystal clear that Rasulullah did not neglect the spiritual and the political part of Islam. In fact, Rasulullah did not neglect even a single word from the Quran, be it politically, economy, education, international affairs, Jihad, administration, and spiritual as aside Quran, he does not speak, other than what is given to him by Allah.

Why must we, the ummah of Muhammad, seclude the elements and being syeikhs of this part and syeikhs of that part, straying from his method of implementing Islam as deen and way of life? Is it wrong or committing sin that professionals are ulama’? Is it wrong or a sin condemned to hell that sufi syeikhs should start talking political, firing an uprising within the ummah that is so recklessly slaughtered, tortured, oppressed by the west and its ideologies?

Are being only a soldier, waging anarchic wars would solve the matters of the ummah? Are being the most holy sufi syeikhs and saints, secluding himselves and its jamaah deep in the woods would solve the matters of ummah? The answer is in broad daylight.

Both sectors are fighting for no good. Giving a disgrace to Islam. And these, are just some examples that we Muslims, are fighting for the wrong cause. That goes the same for those who didn’t fight by lifting M-16, but by democracy and any other method, aside that what’s shown by our beloved Rasulullah – that is da’wah in forms of sira’ul fikri, kifahus siyasi and tholabun nusrah.

Why are we choosing to waste our time going against each other, by being politically secular or religiously secular? Don’t squeeze the meaning of taqarrub only by dzikir. Upholding and implementing the Quran in whole aspect of life is taqarrub. Upholding Khilafah is taqarrub, Jihad is taqarrub, Islamic economy against riba and oppression is taqarrub, dakwah is taqarrub.

Why choose to confuse and conflict when you already have the answers? Aren’t we ashamed of ourselves, fighting amongst each other while the West are laughing at us? A clear answer – AREN’T WE SUPPOSE TO FOCUS OUR STRUGGLE AGAINST THEM(KUFFAR), THE REAL ENEMIES OF ALLAH? AREN’T WE SUPPOSED TO STAND UP AGAINST THEM, THE ENEMIES OF ALLAH THROUGH THE THARIQAH OF RASULULLAH?

Fikir…soal

Sunday, May 24, 2009

Demokrasi tidak mati. Malah Ia TAK PERNAH WUJUD!


Kuala Lumpur, 24 Mei 2009, Mengulas lanjut Mohamad Sabu berkata, keputusan yang telah diskripkan itu menandakan matinya demokrasi di negara ini. – dipetik dari Harakahdaily.

Begitulah keadaannya apabila kita bergelumang dengan sesuatu yang bukan dari wahyu. Mungkin kita ikhlas dan bersemangat juang yang tinggi dalam menegakkan Islam, namun, thariqahnya tidak bertepatan dengan fikrahnya.

Seperti tajuk yang tertera, daripada pengamatan, saya meyakini bahawa demokrasi tidak pernah mati, malah ianya tidak pernah wujud!.

Telah tertulis dalam sejarah, dari mula terciptanya demo-cratia ini, ianya sekadar suara golongan elitis pemodal eropah dalam menentukan hak dan haluan hidup hamba-hamba mereka. Hingga kemudian suara elitis ini dibuka kepada rakyat reaksi dari pemberontakan dan revolusi berdarah, namun masih, akidah mereka tetap berpaksikan akal dalam menentukan segala sesuatu yang melibatkan urusan hidup.

Terlalu ramai umat di luar sana yang tetap optimis dengan isme buatan manusia ini. Namun, sekiranya diteliti akan bukti-bukti dibawah, mungkin ianya akan merubah mafahim kita tentang isme ciptaan manusia yang sentiasa disanjung tinggi ini.

Wujudkah demokrasi apabila Daulah Uthmaniyah dijatuhkan secara paksa dengan bantuan Britain oleh Mustafa Kamal laknatullah?

Wujudkah demokrasi apabila Negara haram Israel didirikan oleh PBB dengan menghalau penduduk Palestin?

Wujudkah demokrasi apabila Sir Anthony Eden, mantan PM Britain mengumumkan Perang Suez hanya kepada 2-3 menterinya dan bukannya keseluruhan parlimen?

Wujudkah demokrasi apabila Musharraf membantai umat Islam di Masjid Merah dengan alasan mereka itu pengganas(walaupun dibuktikan tidak)?

Wujudkah demokrasi apabila atas alasan ini, Iraq, Palestin, Chechnya, Tashkent menjadi platform pembantaian kaum Muslimin?

Wujudkah demokrasi apabila ada akta-akta ciptaan manusia yang menyekat kepada seruan yang haq dan kebangkitan menentang penjajahan seperti Guantanamo, Abu Gharib, ISA, AUKU, National Security Act dan sebagainya?

Wujudkah demokrasi apabila umat Islam yang ikhlas dipermainkan oleh mereka yang memegang kekuasaan seperti apa yang berlaku di Perak?

Wujudkah demokrasi walaupun FIS dari Algeria menang majority dalam pilihanraya demokrasi, namun disebabkan ingin menegakkan negara Islam, mereka digulingkan dengan kuasa tentera?

Wujudkah demokrasi apabila penggulingan kerajaan seringkali dilakukan oleh rakyat Thailand(untuk menunjukkan kesuburan demokrasi), namun mereka membantai umat Islam di Thak Bai tanpa perikemanusiaan?

Wujudkah demokrasi apabila jilbab dan khimar itu dikatakan merampas hak wanita sedangkan mereka redha dengannya?

Wujudkah demokrasi apabila wanita yang bertudung dihalang daripada melanjutkan pelajaran di banyak negara barat?

Wujudkah demokrasi apabila seseorang dipandang seperti pembelot / pemberontak kerana dianya memegang akidah dan gagasan Islam?

Persoalan demi persoalan, hari demi hari diseluruh dunia menyaksikan bahawa demokrasi hanya satu slogan busuk yang tidak sudah-sudah menipu umat Islam.

Masih, ada yang terlalu optimis menyatakan demokrasi wujud. Inikah demokrasi yang dimaksudkan? :

Pemurtadan yang tak kunjung sudah membenarkan Umat Islam yang ingkar, keluar dari agamanya.

Kewujudan disko-disko dan pub yang menyaksikan kehadiran pemuda-pemudi Islam

Pembinaan kilang-kilang arak di negara kaum muslimin

Pusat-pusat perjudian seperti Genting Highlands

Cara sosial muda-muda Islam persis muda-mudi Barat

Aminah Wahdud mengimamkan solat Jumaat

Kebebasan diberikan kepada pemodal asing untuk mengeksploitasi sumber bumi negara kaum muslimin

Penghinaan yang tak sudah kepada Al-Quran dan Rasulullah : filem fitna, karikatur

Asasnya demokrasi pada 4 aspek yang tidak pernah berubah

a) Kebebasan beragama (murtad)

b) Kebebasan berpendapat (Hina Allah dan Rasul dan penafian kepada hukumNya)

c) Kebebasan pemilikan (Kapitalisma yang merompak kekayaan ummat)

d) Kebebasan bertingkahlaku (arak, judi, seks bebas, pembunuhan)

The facts speaks louder than words.

Adakah demokrasi / demo-kratia ini wujud? Mungkin, tapi sekadar omong kosong dan impian.

Bagi saya, ianya TIDAK PERNAH WUJUD. Dan semestinya bila berpandukan kepada Al-Quran dan Sunnah, kita tidak perlu kepada utopia jijik ciptaan manusia ini.

wassalam.

Monday, May 18, 2009

H1N1 Swine Flu Likely Already Infecting 100,000 Americans, Admits CDC


(NaturalNews) H1N1 influenza (swine flu) has spread beyond the ability of the CDC to track it, leading one of its health authorities (Daniel Jernigan) to admit that 100,000 Americans are likely already infected by the swine flu.

The CDC has only "confirmed" 4,714 cases of the flu so far, but by its own admission, the CDC's testing lab is so hopelessly overloaded that it has all but abandoned trying to identify every case of swine flu. All it can do now is estimate the likely number of infections through statistical modeling.

That modeling essentially says that swine flu is already at a pandemic stage, and it will eventually infect anywhere from one-third to one-half of the world population, depending on whose figures you believe.

So if swine flu is infecting so many people, why aren't more people dying?

Some people are dying from it, of course. The latest is an assistant principal of a NYC school, who just passed away yesterday (http://www.nypost.com/seven/0516200...).


Beware of the "Infuenza Winter 2009"

But the lack of deaths from the swine flu at the moment doesn't mean the danger is over. In fact, the western world is right now experiencing the health benefits of Spring, which brings sunlight and vitamin D (a natural anti-viral vitamin) to the people.

Historically, influenza strikes in the Fall and Winter months when vitamin D levels are low. Winter, of course, means December - February in the Northern hemisphere, and June - July in the Southern hemisphere. So even if a pandemic strikes North America during the winter of 2009, it is unlikely to be as dangerous in Australia at the same time (because that's Australia's summer).

At the same time, the coming Summer in North America is a vitamin D deficient winter in Australia, so there may be increased risk of H1N1 influenza deaths throughout June, July and August in the Southern hemisphere.

The CDC and WHO, however, are most concerned about the coming winter in North America. The 1918 pandemic struck during the winter months, of course, hitting the population when people were most vulnerable with vitamin D deficiency.

With potentially millions of Americans carrying non-fatal H1N1 influenza into the regular winter flu season in late 2009, there is a very real chance that H1N1 genetic code could mix with various seasonal flu strains, creating a highly lethal and contagious strain that devastates the human population across the world.

It's impossible for anyone to accurately predict the risk of such a mutation occurring, but the elements are in place for precisely such a development. Importantly, should such a scenario unfold, vaccines will be totally useless because they only target whatever H1N1 strain was circulating eight months ago!

Remember this: A viral mutation instantly renders all vaccines completely useless.


Big Pharma Making Big Bucks Off Influenza

That doesn't mean Big Pharma isn't trying to cash in on the vaccine money machine, of course. In fact, the drug companies have been busy negotiating with third world countries to take possession of viral genetic material found in those countries so that they can manufacture patented vaccines that they sell back to those very same countries (at monopoly prices). Read more here: http://www.reuters.com/article/heal...

In fact, Baxter Pharmaceuticals, the very company that was found to have accidentally (yeah, right!) inserted live influenza viruses into vaccine material distributed to 18 countries, is now cashing in on the H1N1 pandemic (http://www.chicagotribune.com/busin...).

This profit motive has led some commentators on the 'net to wonder whether H1N1 was actually created in a laboratory and released in the wild based on a Big Pharma profit agenda. The flames under this theory were fanned recently when a top virologist announced that swine flu may have been created by "human error" in a vaccine factory (http://www.foxnews.com/story/0,2933...). The WHO, predictably, was swift to dismiss such fears, claiming to have investigated and ruled out the claim.

Additional sources for this story include:

Washington Post: http://www.washingtonpost.com/wp-dy...

Sunday, May 17, 2009

CDC Laboratories Revealed as Incapable of Accurate Count of H1N1 Influenza Infections, Deaths


(NaturalNews) Much to the annoyance of some critics, NaturalNews has been publicly questioning the "official" statistics reporting infections and deaths from H1N1 influenza. In stories published this week, we noted that the CDC's official numbers are suspiciously low -- the agency claimed only 7 deaths from H1N1 even while Mexico had officially announced 161 deaths.

Today, NaturalNews has learned why the CDC numbers are so low. It turns out that CDC labs are inadequate testing facilities that are utterly overwhelmed with too many influenza samples to test. Thus, the reason why official CDC "confirmed" H1N1 death numbers are so low is simply because the CDC laboratories can't test very many flu samples in the first place.

And remember this: The CDC doesn't count any death unless its own lab confirms the infection. But its own lab can only test 100 flu samples a day, we've learned!

CDC labs are "swamped," reports the Associated Press. "The specimens are coming in faster than they can possibly be tested," reports epidemiologist Dr. Jeffrey P. Davis, according to AP.

Other astonishing facts worth noting:

• New York has had to limit its testing of influenza because too many samples are coming in. "Sure, we'd want to diagnose every case, but we don't have that resource," said Dr. Don Weiss.

• U.S. states have no way to test for H1N1 on their own. They must send samples to the CDC, and the CDC lab can only test about 100 samples a day. (Source: Michael Shaw, associate director for laboratory science at the CDC.)

• "Many labs are overrun," says AP, to the point where they are only testing samples that come from people who traveled to Mexico. Other samples are simply ignored or thrown out.

• AP also reports this quote: "The capacity of the state laboratories to test all the swabs is being exceeded..." - Dr. Paul Jarris of the Association of State and Territorial Health Officials.

• The acting director of the CDC has admitted it may stop testing influenza samples altogether! Why? They say it's more important to focus on detection of community outbreaks than to get an exact count of H1N1 deaths. Thus, the "death count" becomes an abandoned number that loses any scientific credibility at all.

Why the CDC cannot produce accurate numbers

From all this, it should be abundantly clear that not only was NaturalNews correct in stating that the CDC's numbers are artificially low, but also that the CDC is incapable of determining accurate numbers due to the severe limitations of its laboratories. In fact, the CDC openly admits this fact.

Thus, all those people and reporters who downplay H1N1 influenza by saying, "It's only killed 7 people" are delusional. The real truth of the matter is that the number of people killed by H1N1 greatly exceeds these "official" numbers, and yet we'll never know by how much because no one apparently has the laboratory bandwidth to make this determination.

From a scientific standpoint, then, the only truly accurate statement that can be made about this is that H1N1 deaths are greater than six. How much greater? No one knows.

Why does any of this matter? Because people are under the great misimpression that H1N1 has killed "only" 7 people (or 10 as of today, as the CDC has added 3 deaths to its "confirmed" list). Therefore, people say, it's no big deal.

But the number of "confirmed" deaths is merely the product of an overwhelmed, under-staffed CDC laboratory system that is backlogged beyond all hope and can't even get to most of the samples it's being sent. Those who claim that websites, states or individuals are "overreacting to a virus that has only killed 7 people" are kidding themselves. The number of dead is much, much higher than what the CDC has been able to confirm.

Deception for a political purpose

Essentially, what we're seeing here is a grand numbers game that reminds me a lot of how the U.S. military reports the deaths of soldiers in Iraq. If you ask the Pentagon, the number of U.S. soldiers who died in Iraq seems quite small -- only a few thousand. How is this number so small? It's easy: When soldiers are seriously wounded and about to die, they're air-lifted out of Iraq to military hospitals in Europe, where they soon expire. Technically, then, they didn't die "in Iraq" and they're not counted on the official Pentagon death statistics.

These same shenanigans are happening now with the CDC and H1N1. Deaths don't count until the CDC confirms them, but the CDC is incapable of testing all the incoming samples. Therefore, death numbers can never be accurate.

I find it amazing that in America today, the government can materialize literally trillions of dollars out of thin air to bail out bankers, Wall Street honchos and even auto manufacturers. And yet somehow it cannot find the money to buy a few more microscopes and PCR machines for the CDC to test influenza samples. It seems that if the U.S. government really wanted the CDC to test all these samples, the money would be made available. But the government doesn't really want the CDC to test all the samples because if the death count rises too high, people start to panic.

And thus, through this clever limiting of influenza testing, the U.S. is guilty of the same infectious disease deceptions it accused China of conducting with SARS.

Every nation, it turns out, finds some clever way to deceive the public when an outbreak emerges. No nation wants to be seen as a breeding ground for infectious disease and risk having its borders closed off from its neighbors. The best way to protect tourism and keep imports and exports flowing is to keep the statistics artificially low using whatever means necessary.

This isn't some conspiracy theory. These laboratory testing limitations are readily admitted fact by the CDC officials themselves. There is no scientist, epidemiologist or virologist in his right mind who would dare say the CDC's official numbers represent an accurate count of H1N1 influenza infections or deaths in the real world.

The first casualty of war, it's often said, is the truth. It turns out that truth is also the first casualty of a pandemic. The numbers that are contrived for public consumption are designed to achieve a political aim, not an accurate scientific assessment of reality. Anyone who believes the official numbers from the CDC or WHO is the victim of a disinformation campaign designed to keep the official swine flu numbers artificially low.

Sources for this story:

Associated Press: http://apnews.myway.com/article/200...

ABC News: http://abcnews.go.com/Health/SwineF...

Reuters: http://www.reuters.com/article/midd...

MUNTAHAN DEMOKRASI DI PERAK!

SN Keluaran 16 Mei 2009

alt

MUNTAHAN DEMOKRASI DI PERAK!
[SN182] Bermula dengan sketsa Adun Bota, Datuk Nasaruddin Hashim dari UMNO yang melompat ke PR, kemudian disusuli ‘misteri’ kehilangan dua orang Exco PKR yang setelah itu muncul semula dan mengisytiharkan diri keluar parti bersama seorang lagi Adun DAP. Kemudian, ‘kekartunan’ politik di Perak ini bertambah menarik apabila Nasharudin melakukan ‘u-turn’ ke UMNO semula. Setelah itu, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin yang merupakan Menteri Besar yang tidak dipertikaikan waktu itu memohon perkenan Sultan untuk membubarkan DUN, namun tidak diterima, malah Sultan melantik pula Dr. Zambry Abdul Kadir sebagai MB yang baru. Setelah pelantikan Zambry, bermulalah pula babak baru drama rampasan kuasa oleh UMNO/BN yang kemudiannya terus mengheret Sultan Perak untuk ‘dipergunakan’ mereka habis-habisan. Kemudian, berlakulah pula lakonan tuduh-menuduh derhaka-menderhaka kepada Raja yang menyebabkan Perak gegak gempita. Untuk terus hidup, UMNO terpaksa bertaut sepenuhnya kepada institusi Raja memandangkan PR terus kukuh berhujah dan berpegang teguh dengan Undang-undang Tubuh Negeri. Masing-masing kini bermain hujah, satu berpegang kepada Raja dan satu lagi kepada undang-undang. Justeru, kedudukan persoalan yang muncul adalah di antara “Raja dan undang-undang”, siapakah yang lebih berkuasa? Untuk menyelesaikan drama demokrasi ini, maka Nizar yang dikatakan sebagai bekas Menteri Besar, mengheret Dr. Zambry yang dikatakan Menteri Besar ‘haram’, ke Mahkamah bagi memutuskan siapakah menteri besar yang sebenar dan sah mengikut hukum demokrasi.

Ternyata, setelah beberapa purnama diadili oleh mahkamah sekular di bawah undang-undang sekular, keputusan mahkamah memihak kepada Nizar. Lalu bergembiralah semua penyokongnya dan terus menganggap mahkamah sekular yang memutuskan keputusan itu telah kembali kewibawaan dan kesuciannya. Malah ada yang terus bersujud syukur dengan keputusan mahkamah sekular tersebut, seolah-olah keputusan yang dibuat hakim sekular tersebut berdasarkan Al-Quran dan Sunnah! Namun, langit yang baru sahaja cerah terus diselubungi awan mendung apabila tidak sampai 24 jam, mahkamah sekular yang lebih tinggi membenarkan rayuan Zambry untuk menangguhkan keputusan mahkamah sebelumnya. Maka, tersenyum lebarlah anak jati Pangkor yang dikatakan ‘Menteri Besar Pasola’ itu, kerana dapat kembali berada di kerusi empuk bagi meneruskan pemerintahan sekular yang dimurkai Allah. Di sebelah pihak yang lagi satu, mahkamah yang baru sekejap tadi dipuji terus dikeji dan dikatakan umpama sarkas. Begitulah serba ringkas apa yang berlaku di Perak setakat ini, di mana dua pihak yang mendakwa masing-masing adalah ‘kerajaan yang sah’ telah menggunakan apa jua cara untuk saling menjatuhkan antara satu sama lain. Akhirnya, sesuai dengan ajaran demokrasi di bawah konsep Trias Politika, maka mahkamah sivil (mahkamah kufur, bukan mahkamah syariah) menjadi pihak/badan ketiga yang diharap menjadi pemutus sengketa mereka. Bagi pencinta demokrasi, keputusan mahkamah sangat-sangatlah dinantikan di dalam kes ini.

Namun, bagi pencinta Islam, kita dapat menyaksikan bahawa inilah natijah dari pelaksanaan sistem dan undang-undang warisan penjajah di mana umat Islam bercakaran sesama sendiri bagi merebut kuasa dan jawatan. Sistem pemerintahan Khilafah yang merupakan satu-satunya sistem Islam yang datangnya dari Allah dan Rasul tidak mereka usahakan, namun sistem demokrasi yang ditinggalkan penjajah inilah yang dijadikan bahan percakaran sesama sendiri untuk dipertahankan. Jika British menyaksikan peristiwa ini, pasti mereka akan ketawa dan tersenyum bangga kerana ternyata hingga kini, Perak (dan Malaysia) bukan sahaja masih mengamalkan undang-undang kufur yang mereka tinggalkan, malah bermati-matian mempertahankannya!!!

Oh Alangkah Sucinya Demokrasi!

Akibat terlibat secara langsung dengan pemerintahan demokrasi, setiap kali berlaku kemelut, tidak terkecuali seperti di Perak ini, parti Islam tidak lagi bercakap tentang Islam, tetapi bercakap tentang demokrasi sebagai ‘standard kebenaran’ di dalam menilai apa yang berlaku. Di dalam mengembalikan kebenaran, seluruh pertuturan dan hujah mereka adalah berkisar tentang mengembalikan demokrasi, bukannya lagi tentang mengembalikan Islam sebagai satu-satunya hukum untuk manusia. Semua ini berlaku akibat mereka terjebak dan terbius dengan racun demokrasi!

Kita semua harus sedar bahawa hakikat permasalahan umat Islam sekarang adalah kerana hidup mereka tidak lagi dinaungi oleh syariah, tetapi dinaungi oleh demokrasi. Kehidupan mereka bukan lagi kehidupan Islam. Umat Islam kini mengembalikan segala penyelesaian kepada demokrasi, bukannya kepada Islam. Walaupun ada yang mendakwa bahawa mereka hanya ‘mempergunakan’ demokrasi untuk menegakkan Islam, namun apa yang berlaku sejak dulu hingga sekarang adalah sebaliknya (iaitu) mereka hanya ‘dipergunakan’ oleh demokrasi secara terus-menerus. Malah mereka sering dipermain dan diperbodohkan atas nama demokrasi. Mereka mendakwa mereka sah berkuasa kerana demokrasi, kemudian ternyata apabila kuasa mereka digulingkan sedemikian rupa oleh pihak lawan, mereka (pihak lawan) juga mengatasnamakan demokrasi. Dan mereka kemudian dikatakan sah berkuasa, sekali lagi atas nama demokrasi. Seterusnya, mereka dikatakan tidak lagi berkuasa, juga atas nama demokrasi. Aneh! Mereka masih tetap mengatakan mereka sah berkuasa atas nama demokrasi, dan dalam masa yang sama puak sekular yang merampas kuasa juga mendakwa merekalah pemimpin yang sah menurut demokrasi! Pendek kata, setelah jelas kebobrokan demokrasi seperti ini sekalipun, ia masih menjadi ukuran dan ‘standard kebenaran’ bagi mereka. Al-Quran dan As-Sunnah yang sesungguhnya merupakan satu-satunya kayu ukur kebenaran telah ditinggalkan.

Gerakan Islam seharusnya sedar bahawa mereka sebenarnya terperangkap dengan kekotoran politik di bawah nama demokrasi dan Raja Berperlembagaan. Akhirnya, agama Islam yang mereka perjuangkan terpaksa mereka tundukkan kepada kehendak demokrasi yang dibawa oleh puak kafir dan puak sekular yang lebih berkuasa. Islam tidak didaulatkan sebaliknya demokrasi pula yang dijulang dan diagung-agungkan. Puak sekular sememangnya benci dan tidak inginkan Islam. Mereka akan menggunakan segala taktik keji dan kotor untuk menjamin kuasa mereka. Menasihati mereka kepada Islam tidak lebih seumpama mencurah air ke daun keladi. Justeru, menasihati dan menyedarkan gerakan Islam adalah jauh lebih baik dari mengetuk kepala batu puak sekular. Gerakan Islam harus sedar bahawa demokrasi yang mereka perjuangkan hanyalah memakan diri sendiri sejak dahulu lagi. Ini kerana demokrasi tidak akan menguntungkan Islam sedikit pun, melainkan hanya memberi keuntungan kepada golongan kuffar dan sekular. Hinanya demokrasi adalah sehina golongan sekular yang yakin dengannya dan memperjuangkannya. Ia (demokrasi) tidak layak diperjuangkan oleh golongan umat Islam yang mulia, khususnya yang berada di dalam parti-parti Islam.

Sesungguhnya 'standard kebenaran' itu ada pada Islam, tidak pada demokrasi. Dan sebagai jalan keluar atau penyelesaian kepada masalah ini, Islam mestilah diletakkan semula pada posisinya dalam kehidupan secara menyeluruh dan nalar. Pihak-pihak yang bertelagah sepatutnya berusaha dan berjuang ke arah merealisasikan kembali sistem Islam dan mengembalikan kehidupan Islam dalam tubuh umat di kala ini, bukannya berjuang untuk memulihkan demokrasi. Itulah yang sepatutnya dan itulah yang sewajibnya diperjuangkan oleh kelompok politik Islam, bukannya terus menerus membiarkan diri terjebak dengan perangkap demokrasi yang hina lagi menghinakan. Rasulullah SAW menunjukkan kepada kita erti politik Islam yang jauh berbeza bahkan bertentangan dengan asas, konsep, prinsip dan amalan sistem demokrasi yang ada sekarang. Sesungguhnya umat Islam tidak memerlukan demokrasi, sedikit pun, dan sesungguhnya kehinaan yang melanda umat Islam kini, adalah kerana demokrasi!

Pihak-pihak yang bergaduh sebenarnya telah terperangkap di dalam sistem kotor demokrasi yang memecah-belahkan sesama umat Islam dan melemahkan lagi ikatan persaudaraan mereka. Kita semua sedar bahawa dalam politik demokrasi sekarang, ada pihak yang sanggup menjadikan pihak lain sebagai mangsa percaturan politik, tanpa memikirkan kesannya kepada Islam, dan tanpa memikirkan persoalan dosa dan pahala sedikit pun. Kuffar Barat sedang tertawa melihat gelagat umat Islam yang bergaduh sesama sendiri dek sistem demokrasi yang mereka (Barat) ciptakan. Agenda (demokrasi) Barat sekali lagi berjaya, dan hal ini langsung tidak disedari oleh pihak-pihak yang bertelagah. Malah mereka masih berpegang teguh membicarakan demokrasi di saat-saat segenting ini untuk terus mempertahankannya. Sungguh, wakil yang dipilih oleh rakyat di bawah demokrasi yang kononnya mewakili dan menjaga kebajikan mereka, akhirnya menjadi lawan antara satu lain dalam perebutan kuasa yang tidak ada kena mengena langsung dengan aspirasi rakyat.

Islam vs Demokrasi

Idea 'suci' demokrasi yang mengatakan kedaulatan di tangan rakyat telah nyata dihapuskan oleh pihak-pihak yang memperjuangkan demokrasi itu sendiri. Apa yang berlaku di Perak sebenarnya menunjukkan bahawa ‘kedaulatan’ adalah di tangan pihak yang berkuasa, bukannya di tangan rakyat. Hakikatnya rakyat hanyalah pihak yang menjadi mangsa kepada kerakusan parti-parti politik yang ingin berkuasa. Dalam pergaduhan ini, kedua-dua pihak mendakwa bahawa tindakan mereka adalah bersesuaian dengan ‘demokrasi’ dan menuduh pihak lain tidak mengikut lunas demokrasi. Yang pasti, tidak ada satu pihak pun yang berhujah bahawa tindakan mereka adalah bersesuaian dengan ‘Islam’. Dengan kata lain, kedua-dua pihak telah meletakkan ‘standard kebenaran’ kepada demokrasi, bukannya kepada Islam atau hukum syarak. Walhal yang bergaduh majoritinya adalah sesama Muslim. Mereka langsung tidak merujuk kepada firman Allah. Satu pihak merujuk kepada Raja, satu pihak lagi merujuk kepada Undang-Undang Tubuh Negeri, dan kedua-dua pihak bersepakat merujuk kepada Perlembagaan Persekutuan. Sungguh, kedua-duanya telah membelakangkan firman Allah, membelakangkan Al-Quran dan Sunnah yang merupakan undang-undang yang tertinggi dan satu-satunya undang-undang untuk umat Islam. Sedangkan Allah berfirman,

“...kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada Allah (Al-Quran) dan (Sunnah) RasulNya - jika kamu benar beriman kepada Allah dan hari akhirat. Yang demikian adalah lebih baik (bagi kamu), dan lebih elok pula kesudahannya.”
[TMQ an-Nisa’ (4):59]

Demi Allah! Jika mereka merujuk kepada Allah dan Rasul, nescaya mereka tidak akan mengembalikan persengketaan mereka kepada ‘demokrasi’ atau kepada Perlembagaan ciptaan manusia yang langsung tidak ada nilai di sisi Allah. Jika mereka merujuk kepada (hukum) Allah dan Rasul, nescaya mereka akan sedar bahawa Islam meletakan kedaulatan di tangan syarak, bukannya di tangan rakyat, yakni manusia wajib tunduk patuh kepada ketetapan syara’ yang berupa hukum Allah ke atas mereka. Wajib bagi pihak-pihak yang bertelagah untuk kembali kepada Al-Quran dan Sunnah, bukannya kembali kepada Raja, kepada Perlembagaan Malaysia atau kepada Perlembagaan Perak yang diciptakan oleh manusia di bawah sistem demokrasi. Kitabullah dan Sunnah RasulNya adalah satu-satunya hukum yang wajib diikuti oleh manusia, bukannya hukum demokrasi.

Demi Allah! Sekiranya mereka kembali kepada Allah dan Rasul, nescaya mereka akan tahu bahawa sistem pemerintahan Islam adalah sistem Khilafah, tidak sebagaimana sistem demokrasi yang ada sekarang yang menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara federasi yang membahagi-bahagikan antara kuasa Pusat dan kuasa Negeri yang seterusnya mewujudkan jawatan Menteri Besar di peringkat negeri. Oleh kerana sistem demokrasi yang mewujudkan federasi inilah yang menyebabkan timbulnya kekecohan dan pergaduhan sesama umat Islam di Perak, hanya kerana berebut jawatan Menteri Besar. Kedua-dua pihak sudah tidak dapat keluar dari cara berfikir yang telah sikafir Lord Reid tanamkan melalui Perlembagaan Malaysia, yang mana Malaysia mesti ada kuasa Pusat dan kuasa Negeri. Jadi mereka cuba berebut dan mempertahankannya habis-habisan. Walhal, pembahagian kuasa pusat dan kuasa negeri ini langsung tidak ada di dalam Al-Quran, As-Sunnah, Ijmak Sahabat mahupun Qiyas. Konsep federasi ini juga langsung tidak dipraktikkan oleh Rasulullah dan Khulafa’ Rasyidun di dalam pemerintahan mereka. Selama pertelingkahan ini tidak dirujuk kepada Al-Quran dan Sunnah maka selama itulah pihak-pihak yang bertelagah ini akan terus terperangkap dengan kekejian demokrasi yang memecah belahkan sesama umat Islam.

Sesungguhnya Islam telah meletakkan peranan seorang Khalifah untuk mendaulatkan hukum-hakam Islam di tengah-tengah masyarakat. Seorang Khalifah itu dibaiat untuk melaksanakan hukum Allah ke atas manusia, bukan seperti sistem demokrasi di mana pemimpin dilantik untuk melaksanakan hukum-hakam ciptaan manusia ke atas manusia. Dalam demokrasi, yang diterapkan adalah hukum hawa nafsu di mana manusia tidak dipimpin kecuali dengan hukum buatan manusia yang senantiasa menimbulkan ketidakpuasan dan pertelingkahan. Undang-undang yang dicipta bukan untuk mengatur kehidupan manusia tetapi untuk menjamin kepuasan duniawi mereka yang memerintah. Para pemimpin dan wakil rakyat hanya melampiaskan hawa nafsu untuk kepentingan masing-masing, bukannya untuk kepentingan Islam, dan akibatnya rakyat menjadi mangsa mainan politik kotor mereka.

Sesungguhnya kekusutan yang berlaku di Perak ini lahir dari kesan pelaksanaan sistem demokrasi yang merosakkan. Sistem demokrasi tidak pernah membawa kebaikan kepada Islam, malah semakin menjauhkan umat dari sistem Islam yang sebenar. Sistem demokrasi ini melahirkan sekumpulan manusia yang membuat undang-undang (Legislator) dan kononnya kuasa mereka akan di‘check and balance’kan oleh kuasa lain, walhal mereka akan mempergunakan segala kuasa yang ada untuk terus kekal memerintah. Jika mereka perlu guna Sultan, mereka akan lakukannya, dan jika mereka perlu guna syaitan, pun mereka akan melakukannya. Dan mereka sekali-kali tidak pernah menjadikan Al-Quran dan Sunnah sebagai ‘check and balance’ kuasa mereka. Inilah demokrasi! Kini, kita telah melihat sendiri bagaimana demokrasi telah memuntahkan sedikit isi perutnya di Perak. Sungguh busuk, sungguh kotor, sungguh hina, keji dan jijik muntahan demokrasi ini. Hanya golongan kuffar dan sekular sahaja yang layak menelan segala muntahan yang busuk ini. Para pejuang Islam tidak sepatutnya menelan muntah ini, tetapi sepatutnya membersihkan diri mereka dari segala kebusukan dan kekotorannya. Para pejuang agama Allah adalah golongan yang mulia yang tidak sepatutnya bergelumang dengan segala kekotoran demokrasi ini, sebaliknya mereka wajib berusaha untuk menyapu bersih demokrasi yang najis ini dan menggantikannya dengan Islam yang suci lagi menyucikan.

Khatimah

Wahai kaum Muslimin! Perkembangan terkini di Perak bukan sahaja telah menyingkapkan pembohongan sistem demokrasi, malah ia turut menyingkapkan lagi keburukan dan kekejian yang terdapat di dalam sistem demokrasi. Masing-masing dilihat berebut untuk mendapatkan kekuasaan bagi memerintah atas nama demokrasi. Yang jahat bercakap tentang demokrasi, yang baik pun bercakap tentang demokrasi, seolah-olah demokrasi ini suatu yang suci yang perlu diperjuangkan baik oleh golongan kuffar, sekular mahupun Islam. Umat Islam sepatutnya berusaha untuk mengembalikan undang-undang Allah dan mengembalikan sistem pemerintahan Islam yang sebenar yakni Sistem Khilafah. Kenapakah masih terus berpegang teguh dengan demokrasi walhal telah terbukti demokrasi hanyalah sistem busuk dan keji yang ditinggalkan oleh penjajah kepada kita semua? Ingatlah, wahai insan yang masih ada keimanan bahawa Rasulullah SAW tidak mewariskan sistem demokrasi kepada para sahabat dan umatnya, tetapi Rasulullah SAW mewariskan Sistem Khilafah kepada sahabat dan kepada kita semua. Jadi, kenapa dan sampai bila kalian mahu hidup mewarisi dan berjuang mempertahankan sistem demokrasi yang ditinggalkan penjajah, bukannya berjuang untuk menegakkan sistem Khilafah yang ditinggalkan oleh Rasulullah?

sumber : www.mykhilafah.com

fikir....soal

Wednesday, May 06, 2009

TRAGEDI RAGUT : SAMPAI BILA INGIN BERHUKUM DENGAN AKAL???


Teramat pilu apabila membaca kisah Jamilah Selamat yang diragut hingga mengakibatkan tragedi itu berakhir dengan pemergiannya.

Cuba luangkan masa dan buat carian di dalam internet dan cari statistik jenayah di setiap negara yang ada di muka bumi ini yang berhukum dengan akal dan perlembagaan ciptaan manusia. Adakah statistiknya semakin hari semakin menurun dan mensejahterakan umat seluruhnya, lebih-lebih lagi pada kaum muslimin? Ataupun semakin hari semakin meningkat sehingga akan menjadi suatu norma dan perkara biasa bagi umat?

Dilihat kerajaan mewar-warkan seolah-olah mereka cukup prihatin dengan apa yang berlaku dan kajian serta merta akan dibuat, dan pelbagai pihak akan dirujuk untuk memastikan mereka berjaya menggubal undang-undang untuk membendung kejadian yang menyayat hati ini. Sekali lagi, si penguasa yang baru hanya menyuruh pembantunya untuk dipecahkan otak, memikirkan dan kehulu-kehilir mencari penyelesaian dengan mengadakan mesyuarat-mesyuarat mewah bagi mencari solusi.

Apakah si penguasa baru ini akan berdiam diri dan merasakan puas dengan hukuman manusia keatas mereka yang melakukan kekejaman sekiranya yang diragut itu adalah isterinya sendiri, dan isterinya meninggal dunia? Mungkin payah untuk membayangkan kerana semestinya isteri menteri-menteri yang bergelar Datin, kemanapun akan ada bodyguard dan kehulu-kehilir dengan kereta mewah, dipandu oleh driver masing-masing.

Lebih malang lagi apabila ada pula penguasa yang bertanggungjawab atas keselamatan umat seolah-olah cuba menafikan bahawa kematian Jamilah adalah angkara peragut, sebaliknya adalah angkara 'bonggol' di jalan-jalan! Begitulah apabila berhukum dengan hukum buatan manusia. Sememangnya suatu 'guarantee' yang hukum buatan manusia ini tidak dapat menyelesaikan masalah, lantas pada setiap permasalahan yang berlaku pada umat, baik penguasa keselamatan ataupun penguasa yang tertinggi, akan meletakkan segalanya yang berlaku, kembali kepada umat sebagai 'kesalahan dan kecuaian anda sendiri'.



Betapa dalam sistem demokrasi dan kapitalisma ciptaan manusia ini, nyawa, harta dan keselamatan umat adalah perkara terakhir yang difikirkan oleh mereka yang memegang kekuasaan. Dan terbukti bahawa keselamatan, harta dan nyawa adalah hak eksklusif golongan yang memegang kekuasaan. Lupakah kita bahawa ketika kes culik dan bunuh kanak-kanak berleluasa di negara ini, ada pula penguasa dan pemerintah yang mencadangkan supaya dipenjarakan ibu-bapa mereka kerna cuai dan lalai dalam menjaga anak??! Mereka menyalahkan umat kerana lalai dan cuai dalam membendung perkara jenayah yang berlaku pada diri umat yang lemah. Namun mereka tidak pernah menyalahkan diri mereka yang 'hebat dan penuh kelengkapan' sebagai penguasa keamanan dan penguasa tertinggi atas jenayah-jenayah yang jumlahnya semakin hari semakin meningkat, tanpa ada upaya mereka untuk mengurangkan jumlahnya walaupun sedikit, melainkan angka-angka yang diberi dalam lidah-lidah rasmi upahan mereka, adalah angka-angka propaganda yang menyatakan mereka telah mencuba sedaya upaya. Perbuatannya seolah menutup bangkai gajah dengan tapak kaki.

Tanggungjawab menjaga keamanan pula akan 'diperluaskan' kepada umat, sebagai langkah 'sama-sama membasmi' kerana sudah sedia maklum, mereka yang memegang kuasa, sememangnya lemah dan tidak berdaya. Kekuatan mereka hanyalah pada banglo dan kereta mewah, persidangan serta perbarisan dan mock training. Hebat dalam menghasilkan lencana-lencana baru yang menunjukkan arah tuju dan visi baru dalam menyelesaikan masalah umat, dan ianya hanyalah sekadar retorik ulangan yang memualkan.

Bagaimana pula jika yang meragut itu adalah non-muslim? Ada sesetengah ulama' yang menyatakan hudud hanya pada orang Islam sahaja. Maka segala perbuatan jenayah yang mangsanya muslim, akan menyaksikan bersepahnya penjenayah non-muslim yang bebas melakukan apa sahaja, dan muslim yang tidak berkesudahan dibunuh, diragut, dirogol beramai-ramai, dijadikan pelacur, dan solusinya, hukum Allah hanya untuk orang Islam sahaja. Maka mugkin ada yang akan mempersoalkan, adilkah hukum-hukum Allah ini? Sirah telah membuktikan bahawa hatta yahudi dan nasrani yang bernaung dibawah pemerintahan Islam sekalipun, akan terkena hudud kerana hudud adalah sistem perundangan negara yang terkena pada semua, dan bukannya hanya pada muslim sahaja.

Renung sejenak wahai penguasa dan mereka yang masih lagi mengendong undang-undang buatan manusia. Jika malam ini atau esok, anak, isteri, ayah, ibu atau diri anda yang terkena musibah angkara jenayah kejam, apakah kalian masih lagi ingin menutup pintu hati dan akal kalian kepada undang-undang Allah yang sudah semestinya perfect dalam membasmi jenayah?? Atau adakah kalian masih lagi relax, disebabkan jika kalian memegang kekuasaan, maka kes kalian akan diselesaikan secepat mungkin kerana kalian berkuasa? Wahai umat yang masih lagi mendokong sistem durjana buatan manusia, baik yang pro-islam ataupun tidak, apakah perasaan kalian jika ada diantara ahli keluarga kalian yang diragut hingga mati, dan penyelesaiannya hanyalah undang-undang ciptaan manusia yang tidak dapat menyelesaikan masalah?

Tidakkah kalian inginkan suatu keadaan dimana manusia itu takut untuk menganiaya manusia yang lain? Tidakkah kalian mengidamkan hari dimana hanta mencuri pun menjadi suatu perkara yang amat jijik dan ngeri untuk dilakukan? Tidakkah kalian menginginkan dimana setiap hari dibuka dada akhbar, yang ada hanyalah berita tentang hebatnya umat Islam dan bukannya cerita tentang statistik jenayah yang semakin meningkat? Wahai ibu dan bapa, tidakkah kalian inginkan pada hari yang mana kalian tidak perlu risau lagi tentang anak-anak gadis kalian yang mungkin menjadi bahan santapan jantan rakus dan dirakamkan dalam telefon bimbit mereka sebagaimana yang berlaku hari ini?? Dan merisaukan anak-anak lelaki kalian yang menjadi penjenayah akibat penerapan hukum akal dan buatan manusia yang saban hari menjadikan manusia makin hilang nilai manusiawinya?? Tidakkah kalian merindui saatnya seperti 1300 tahun dahulu semasa kekuasaan Islam, dimana sepanjang 1300 tahun memerintah, hanya 200 kes hudud dicatatkan, dan sela masa bagi setiap kejadian jenayah adalah 7 tahun untuk 1 kes jenayah???!!

Wahai umat, umat terdahulu berjaya melakukannya pada masa unta, keldai dan kuda menjadi tunggangan. Bukannya pada zaman serba canggih dan hebat ini. Adakah teori 'semakin maju manusia, semakin tinggi jenayahnya' itu suatu yang boleh diterima akal?? Bukankah sejarah telah membuktikan disaat dunia diperintah dengan hukum Allah selama 1300 tahun, umat Islam telah jauh melangkaui zaman dalam sains, teknologi, matematik, ketenteraan dan seluruh aspek kehidupan.Malah empayar ketika ini dibanjiri manusia dari seluruh pelusuk peradaban barat dalam mempelajari ilmu dan kehebatan umat Islam, dan dalam masa yang sama, menjaminkan keamanan, keselamatan harta dan nyawa pada setiap umat manusia yang bernaung dibawah sistem aturan Allah ini??



Renungkanlah. Kita telah diberi kemuliaan untuk berhukum dengan aturan Sang Pencipta. Namun, dengan kehinaan, kita masih lagi menghina diri sendiri dengan mengatur hidup menggunakan aturan ciptaan manusia.Kalian berkuasa untuk memilih antara yang haq, atau yang bathil. Jangan sampai di akhirat nanti dibangkitkan dalam keadaan buta.



Fikir....Soal....
p/s: mungkin dalam doa-doa mereka, mereka tidak membaca 'bismillah', sebaliknya membaca 'bismi lord reid'.....oleh kerana itu, mereka amat takut untuk membuang sistem tinggalan si penjajah kafir yang hina itu.

Friday, May 01, 2009

1 MAY - Memperingati perjuangan Anarkis atau....


1 May merupakan antara tarikh keramat bagi umat manusia. Bagi yang tak pernah peduli dengan dunia, 1 may adalah hari cuti, hari santai, hari bersosial, outing, bersama keluarga dan bermacam jenis aktiviti yang telah dirancang untuk mengisi hari cuti ini dengan sebaik mungkin.

Bagi golongan yang pro idea politik barat, hari ini adalah hari untuk memperingati perjuangan hak asasi pekerja. Pada tahun 1886, terjadi suatu peristiwa yang dinamakan The Haymarket Affair yang menyaksikan demonstrasi aman secara besar-besaran golongan pekerja, pendatang dan juga golongan anarkis, dalam memperjuangkan hak untuk pekerja dan memendekkan waktu bekerja dari berbelas jam kepada 8jam sehari. pada 4 May 1886, ketika Samuel Fielden sedang memberi ucapan penutup, pihak polis tela datang dan meminta mereka untuk meleraikan demonstrasi tersebut dan pada saat itu, sebuah bom dilontar kepada pihak polis yang cuba melerikan demonstrasi dan Mathias J. Degan seorang pegawai polis yang bertugas terbunuh akibat letupan bom tersebut. Hasilnya, polis melepaskan tembakan dan dilaporkan tembakan dari pihak polis berlangsung selama kurang daripada 5 minit. Dilaporkan 60 pegawai polis cedera. 4 orang awam mati dan tiada laporan mengenai jumlah orang awam yang tercedera kerana mereka khuatiri dengan mendapatkan rawatan di hospital, mereka akan ditangkap dan dipenjarakan. Atas kejadian ini, 8 orang anarkis pencetus demonstrasi dibawa ke muka pengadilan dengan pertuduhan menyebabkan kematian pegawai polis, kecederaan pegawai dan orang awam. Walaupun tiada bukti yang terpercaya yang menyatakan bom itu dibaling dari arah pengikut demonstrasi, namun, mereka disabitkan kesalahan dan 7 dari mereka dihukum gantung sampai mati 7 manakala Neebe, dipenjara selama 15 tahun.




Atas insiden yang berlaku, seluruh kesatuan pekerja, anarkis dan gerakan politik radikal bangkit membantah kezaliman penguasa menghukum mati saudara mereka tanpa bukti yang kukuh. Bermula dari titik tolak ini, dilaporkan, tercetusnya idea anarkisma secara meluas. Malahan Emma Goldman, seorang feminis yang tidak asing lagi dalam dunia feminisma, menyatakan bahawa peristiwa Haymarket ini adalah peristiwa yang mencetuskan minatnya kepada anarkisma dan memperingati peristiawa ini memberikan nafas dan semangat juang kepadanya untuk terus emperjuangkan anarkisma dan feminisma.



Kebangkitan Yang Bathil

Jelas, daripada sorotan ringkas peristiwa Haymarket, golongan pekerja pada tahun 1886 bangkit untuk mempertahankan hak-hak mereka. Pada zaman itu, golongan kapitalis mengambil kesempatan atas revolusi industri dan menggunakan tenaga pekerja semaksimum mungkin untuk pengeluaran industri. Lantas daripada ini, golongan sosialis, libertarian dan anarkis bangkit untuk mempertahankan hak mereka. tampak disini bahawa sejak abad ke 18, manusia memang tidak pernah merestui idea kapitalisma yang tidak henti-henti menindas. Namun, atas idea daripada sosialis dan anarkis yang ingin bangkit, hari ini kita menyaksikan 'wajib'nya menyambut hari pekerja yang kita difahamkan sebagai menyambut hari pekerja. Tidak lebih dari itu. Selain daripada bangkit menentang kezaliman, hari 1 May ini juga adalah hari untuk memperingati kematian 7 anarkis yang 'syahid' sebagaimana yang dilaporkan "The Harmarket Martyrs"

Disini, harus diteliti bahawa tujuan mereka bangkit adalah menentang kapitalisma, golongan burgeois yang menindas. Namun dengan berpaksikan idea yang jelas bertentangan dengan Islam yakni anarkis dan sosialis. Daripada insiden ini juga, bangkit idea kesetaraan gender dan feminisma yang memperjuangkan hak wanita untuk bersama-sama lelaki dalam seluruh aspek sosial, pekerjaan dan membuat keputusan. Anehnya, walaupun idea anarkis dan sosialis dikecam hebat oleh barat, namun, meraikan 1 May menjadi 1 kewajipan, dan tidak terlepas negara kaum muslimin dalam menyambutnya.

Persoalannya ialah, kenapa negara-negara yang ada pada masa kini, masih lagi merayakan hari memperingati kematian 7 anarkis, yang jelas ideologinya bertentangan dengan demokrasi dan sistem kapitalis?

Bagaimana pula dengan kesungguhan kita meraikan hari pekerja ini, sama ada dari golongan sekular, mahupun golongan ulama, sedangkan tidakkah kita memperhatikan sejarah bahawa dasar perjuangan bagi 1 May adalah ideologi sosialis dan anarkis yang jelas bertentangan dengan Islam?

Dan persoalan paling utama adalah : Seluruh dunia mengambil kesepakatan untuk cuti pada hari matinya 7 orang anarkis di tali gantung, menyambutnya dengan demonstrasi, majlis ilmu dan bermacam cara lagi, namun tidak ada seorang ulama', negara/negeri dan pemerintah kaum muslimin pun yang ingin bangkit untuk mengingatkan kaum muslimin seluruh dunia tentang tarikh penghinaan ke atas umat Islam dan kejatuhan empayarnya yakni Daulah Khilafah Uthmaniyah pada 3 Mac 1924??



Teringat suatu kisah apabila ada seorang sahabat dari utara mengedarkan risalah pada 3 Mac, sempena memperingati tarikh kejatuhan Khilafah pada seorang jemaah yang baru selesai solat jumaat berjemaah. "Abang, ini edaran tentang kejatuhan negara Islam." Lantas sambil tersenyum kecil, lelaki muslim itu menjawab " Hah? Negara Islam?...hehehehe. Ada ka negara Islam?...heheheh"..... Sahabat ana tersentak dan berkata kepada diri sendiri. "Ibu" kalian yang telah memelihara kalian selama 1300 tahun, telah dibunuh oleh kufur dan sistem ciptaannya...masih lagi boleh ketawa??"


Hebatnya pemikiran barat yang telah meresap ke dalam pemikiran kaum muslimin. Ada yang ketawa bila terdengar tentang kejatuhan Negara Islam yang menaungi umat Islam seluruh dunia 1 ketika dahulu.

Apabila 1 May kembali lagi pada tahun hadapan. masihkah kita ingin menyambut hari matinya 7 anarkis dan sosialis yang bathil akidahnya dan rosak ideologinya? Ataupun pada tahun yang mendatang, kita menjadi muslimin yang ingat akan kematian "ibu" kita, lantas bangkit dan berusaha untuk menjatuhkan kembali mereka yang telah membunuh "ibu" kita?




fikir....soal.....